geek, ipad, toll a fülükbe

közelgő születésnapom alkalmából úgy gondoltam, megajándékozom magam egy iPad 2-vel. kiválóan megideologizáltam, hogy most kell megvenni, amikor lement az ára az új megjelenés miatt, meg amikor hosszú hétvégékre száműzve vagyok a bőgető tehenek és rohangászó tikok földjére.

persze mondhatnám azt is, hogy menthetetlen geek vagyok és betegesen rajongok a gadgetekért, sőt, még egész használható gamer múltam is van (csupa g betűs csoda), most, hogy végre levitték az én szintemre a kezelési felületeket (nyomd meg a képernyőt, oszt szevasz), úgy érzem ideje visszaszállni ebbe a műfajba, főleg, hogy még időm is van rá, mint tenger.

szóval szuper, felmentem a hongkongi applestore honlapjára, beikszelgettem, hogy mi kell, megadtam az ottani irodánk címét, a könyvelő elérhetőségeit, mint contact person, a saját bankkártyám adatait, minden szuper, kapom is az smst, hogy levonták/zárolták a pénzt (az otp annyira sejtelmesen tud fogalmazni), szállítás 1 nap alatt, fasza.

aztán másnap hív a könyvelő, hogy hívta őt az Apple, nekem meg küldtek emailt, hogy küldjek nekik bankszámlakivonatot, ami igazolja, hogy az a kártya az enyém, mert csak akkor tudják leokézni a bankkal a tranzakciót és elküldeni a cuccot. legszebb az egészben, hogy ezt azzal magyarázzák, hogy mert hát az interneten rendeltem. hát beszarok. rengeteg helyről rendeltem már, volt, hogy más kártyájával a saját nevemre, volt, hogy a sajátommal más nevére, sose kérdeztek semmit, nem hogy még szkennelgessek meg faxolgassak papírokat, amikor én fizetek nekik. ilyesmi procedúrán az online pókernél kell átesni, amikor kivenni akar az ember pénzt a számlájáról, ezt még egye fene, megértem. egyébként nem tudom, mire mennének azzal, ha küldenék nekik egy papírt, amin rajta van az én nevem, a pesti címem és kb ennyi, mert a kártyaszáma a magyar kivonatokon nem is szerepel.

szóval visszaírtam nekik, hogy toll a fülükbe, épp utazom, nem tudok szkennelgetni, töröljék a rendelésemet.

időközben a könyvelő bement a boltba és megvette nekem a hőn áhított kütyüt, elvileg ma este meg is kapom.

most már csak az a kérdés, hogy mikor kapom vissza a pénzt az Apple-től. attól tartok, hogy hirtelen áthidalják majd valahogy a technikai malőröket, és kikötök két iPaddel a hónom alatt. de hát izé… ez legyen a legnagyobb bajom.

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s