a nagy tűzfalon túl

nagy lelkesen befizettem 9 USD-t, hogy egész hónapban fel legyen törve a kínai nagy tűzfal, faszán működik is (a Panda Pow nevű alkalmazás csodákra képes), ezért tudok most pl. ékezetekkel írni (meg ezért tudtam kicsit átbuzerálni a jobboldali oszlopot, jobban kihangsúlyozva az instagramot, ami kezd központi szerepet betölteni itt az életemben). lelkesen rámentem a facebookra, hogy muhaha, visszatértem az életbe, erre fél perc után teljesen elment a kedvem az egésztől, politika, ökoanyák, fogyókúrák, állatvédők és egyéb propaganda. nem mondom, pesten én is rajta lógok folyamatosan, és az összes felvetett témáról nekem is van véleményem, amit egy fröccs mellett nagyon szívesen megosztanék, de itt kínában pár nap alatt mindig rájövök, hogy mennyire nem hiányzik a fb, sőt, kifejezetten jól esik, hogy nem árasztanak el teljesen felesleges információkkal percenként.

most már egyre egyértelműbb, hogy ezek az utak (meg talán minden utazás) valójában arról szólnak, hogy végre kicsit ülhetek csendben.

annak viszont örülök, hogy tudok újra blogot kommentelni, és értelmesen bejegyzést szerkeszteni, és a Gtalk sem dobál, a Google meg végre megtalálja, amit keresek benne. (a Youtube csak azért nem hiányzott, mert egész pofás netrádiókat találtam a winampon).

2 thoughts on “a nagy tűzfalon túl

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s