aeropress

és ha már itt tartunk, most, hogy hetedszerre vagyok kínában, és mellesleg képzett barista is lettem útközben, mégis miért nem hoztam magammal a zseniális Aeropress nevezetű pofonegyszerű kávéfőző ketyerét, amivel bárhol lehet értelmes kávét generálni, csak meleg víz kell hozzá (és ezerszer jobb, mint a Nescafé 2 in 1 amit itt kapni lehet kávé címszó alatt).

mutatnám, miről van szó, egy ausztrál frizbigyártó gyár fejlesztette ki azoknak, akik kempingezés közben is értelmes kávét szeretnének inni. a videón jól látszik a lényeg, kb egy biciklipumpában átnyomjuk a vizet a kávén egy filteren keresztül. kifejezetten finom, ám a szokásos, megszokott kávétól teljesen eltérő italt kapunk, amit viszont szintén nagyon lehet élvezni. legközelebb tuti ezzel jövök.

11 thoughts on “aeropress

  • Pesten is több helyen (pl. My Little Melbourne kávézó a Madách téren), de előtte feltétlenül próbáld ki, hogy neked ízlik-e az így készült kávé, mert tényleg nagyon más, mint a megszokott. szerintem nem jobb, vagy rosszabb, csak más.

  • cucuka, a piros cucc a pulton egy french press 🙂 nagy kulonbseg pl. hogy az uvegbol van, hogy nem keletkezik vakum/nyomas es a viz nem hatol at a kaven, hanem felaztatja azt. egyebkent ja, forro vizet ontesz kavera es aztan lenyomsz valamit, nagysagrendileg ugyanaz 🙂

   • áh-á!:) véletlenül őröletlen kávét vettem, most azt rágcsálom. Feláztatom a nyálammal, mondhatni.

   • elfogyott a kave? mennyi kavet iszol te? van valahol egy makdaralo, az segithet 🙂

   • a tulzott kavefogyasztas elosegiti a zaklatott lelkiallapotot 🙂 na de most komolyan, egy bo het alatt megittal szerintem egy 2-3 hetnyi adagot!

   • nem tudom…azt mondtad, egy adag egy olyan fekete kanálnyi kb. Na, ez körülbelül 4 reggel alatt fogyott el.

   • akkor rosszul mertem fel a mennyiseget, illetve en nem iszom otthon igazan kavet…

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s