egyensúly vol x+1

az elmúlt időkben (mondjuk úgy két éve) életem egyik legnagyobb rendezőelve az egyensúly keresése. azt gondolom, elég sokat fejlődtem ilyen téren, és bár most is vannak ellenpéldák, alapvetően már nem az extrémek jellemzik az életemet. bár nem erről akarok most valójában írni, de ide tartozik, hogy hirtelen elegem lett a mértéktelen alkoholizálásból, amit nap mint nap produkálunk, eluntam a ködös párbeszédeket, a zaklatott álmokat, az éjféli zabálást, az állandósult másnaposságot. szóval most majd akkor iszom, ha kedvem lesz hozzá, nem akkor, amikor beülünk egy kocsmába (mert lássuk be, folyamatosan kocsmákban ülünk. ami önmagában nem is baj).

szóval igen, az egyensúly megkeresése és megtalálása elég szórakoztató feladat volt az elmúlt években, az elején azt sem sejtettem, hogy miért kellene nekem valami, ami visszafogottabb, halkabb, nyugodtabb, amikor ott van mindenből a super-size, a színes szagos, ultrahangos. aztán amikor megértettem, akkor nem tudtam, merre kell érte elindulni. most már túl vagyok a kezdeti botladozásokon és alapvetően sokkal kellemesebben érzem magam, mint 2-3 évvel ezelőtt és azt gondolom, hogy kellemesebb ember is vagyok (bár ezt nehéz ugye megítélni).

és amikor ez megvan már, alszom, eszem, nem idegeskedem, rend is van, jókedv is van, energia is van, akkor elég gyorsan kiderül, hogy ez a buli könnyebbik fele volt, mert ez az állapot nem tartja fenn saját magát, nem maradnak a dolgok csak úgy, és ha kettőt pislogok, térdig gázolok a pormacskában, nem érem utol a határidőimet, kialvatlanul idegeskedem, túlzabálom magam, majd leiszom magam, majd túlkávézom magam és az egész úgy szar, ahogy van.

szóval megvan a következő cél, a megvalósításon egy családi wellness hétvége keretein belül elmélkedem épp. azt hiszem, optimális a környezet.

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s