válásom krónikája – miért?

két évvel ezelőtt, amikor beütött a krach, félig tudatosan kitiltottam azt a témát a blogról. egyrészt olyan indulatok lettek időnként úrrá rajtam, hogy azokról tudtam, sose fogom akarni visszaolvasni őket, másrészt törekedtem arra, hogy az életem ne csak a válásról szóljon, a blogom pedig ne csak a rinyálásról. nem mellékesen olyan dimenziókban voltam fáradt az első évben, hogy egy összetett mondat összerakása sokszor komoly kihívást jelentett.

mostanra újra összeállt a kép, az indulatok lecsillapodtak, a szálak pedig el lettek varrva. butaság lenne azt skandálni fennhangon, hogy a mostani élethelyzet sokkal jobb, mint az előző, inkább azt mondanám, hogy kényelmesen berendezkedtem erre az új helyzetre. bár korábban említettem, hogy nem mindig könnyű megőrizni az egyensúlyt, azt érzem, hogy elértem az optimális állapotot, amire két évvel korábban vágytam, hogy ne lengjen ki az inga egyik irányba se. egy szó, mint száz, jól vagyok, és bár nem minden nap egy kéjhömpöly, az nem azért nem az, mert jaj istenem, elváltam, hanem mert egyszerűen nem lehet minden napot tökéletesen élvezni.

gyakran látom az embereken, hogy a “válás” szó hallatán összerezdülnek, sajnálattal néznek rám (szegény lány, ilyen fiatalon), majd zavartan témát váltanak. tudom, tapintatosság is van benne, de egy nagy adag félelem is, félelem az ismeretlentől, mert hát ki tudja, hogy mégis min vagyok én túl és miken mehettem keresztül, jobb nem is feszegetni. alapvetően megmondom, min vagyok túl: egy nagyon érdekes élményen. 

és szeretek érdekes dolgokról írni – hát ezért.

 

 

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s