filmek

fiatalabb koromban (mondjuk úgy 15 évvel ezelőtt) nagyon sokáig filmkritikus akartam lenni. naívan azt gondoltam, hogy szeretek írni, szeretek filmeket nézni, szóval ez egy ideális munka lenne számomra. aztán elég gyorsan rájöttem, hogy teljesen képtelen vagyok kritikát írni bármiről is, mert valójában sokkal inkább mesélő alkat vagyok, mint elemezgetős (írásban legalábbis).

a két alapadottság nem változott, így végül szinkrondramaturg lettem, azon belül is feliratokat gyártok immár 3.5 éve. nagyon szeretem a munkámat, rengeteg filmet láttam miatta, rengeteg filmfesztiválra eljutottam miatta, rengeteg érdekes embert ismertem meg és rengeteg háttérinformációt tudtam meg. bár néha elfáradok, soha egy percig nem jutott eszembe, hogy esetleg valami mást kellene csinálnom.

egyetlen icipici bukkanó van: félek a horrorfilmektől. bármilyen vérontást vígan végig nézek, mit nekem az oldboy polipzabálós jelenete, mit nekem kiömlő belek (egy időben a vészhelyzet alatt vacsoráztam, egyedül a vérhányás nem erősségem), mit nekem tarantino. a rohadt hangulatkeltős, “egy árny átsuhan a háttérben, a zene vészjóslóvá válik, a szőke nő pedig sikít,” típusú horror, na az viszont kikészít, annál már csak a “lerobbant az autónk a semmi közepén és egy fura kisvárosban kötünk ki” alfaj rosszabb. ilyenkor folyamatosan takarom el a szemem és képes vagyok én is sikítani, mint a nagymellű szőke nő. több barátom is van, aki lefekvés előtt vihorászva nézi meg a fűrészt afféle esti mese gyanánt, hát őket marhára irigylem, mert én minden ilyenbe majd belehalok és napokig sokkos állapotban vagyok utána.

meg lehet tippelni, hogy milyen műfajú filmeket kaptam feliratozásra…

6 thoughts on “filmek

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s