pápá Kína

a mai nappal lezárult a második (de szerintem nem utolsó) kínai fejezet az életemben. ennek legnagyobb hátulütője az anyagi biztonság elvesztése, de úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó többet ezen szerencsétlenkedni, valahogyan majd lesz, eddig is volt.

lássuk inkább a pozitívumokat és mindent, ami ebből ered.

a kínai munka gyakran nem sok vizet zavart, mégis teljes kiszámíthatatlanságot és tervezhetetlenséget vitt az életembe. többször akartam beiratkozni akármilyen tanfolyamra, vagy edzésre, de végül nem mertem magam elkötelezni 6-8 hétre előre, mert ki tudja, mikor küldenek kínába. a hétköznapok terén még amikor elvileg épp nem volt feladatom, akkor is folyamatosan készenlétben kellett állnom, így a telefonomtól és a teljes internetes lefedettségtől nem mertem hosszabb (értsd 1 óránál tovább) eltávolodni. a főnököm sajátos személyiségéből fakadóan, hiába tudtam én, hogy elvileg jogomban állna pár órát a strandon fetrengeni egy szombaton, akkora lendülettel tudott ilyenkor üvöltözni velem, mintha minimum az egész céget vittem volna csődbe.

magyarul most leesett rólam ez az enyhe, de állandó nyomás, aminek a hatását kiválóan éreztem magamon a nap 24 órájában és ami az elmúlt hónapokban már komoly demotiváltságot eredményezett, meg általános fásultságot.

hetek óta gondolkodom azon, hogy most hogyan tovább és arra jutottam, hogy januárig “pihenek” (ezért május 1-én is épp filmet feliratozok…) és felhatalmazom magam, hogy élvezzem az életet. ki szeretném használni, hogy visszanyertem az uralmat az időbeosztásom felett és megragadom az alkalmat, hogy végre kicsit gatyába rázzam az életemet. hogy pontosan milyen logika mentén, arról hamarosan írok még.

 

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s