gömbvillám

a nap azzal indult, hogy a külső merevlemezem hangos keregéssel megadta magát, belegondolni se szeretnék, hogy mi minden volt rajta, mondjuk a nászutam fotóit nem fogom hiányolni, de pár ezer fényképet Tyúkszarfalvai víg napjaimról biztosan.

apropó fényképek, mivel a fizikai másolat nem megoldható, úgy döntök, felhőbe töltöm a mintegy 28 ezer fotómat az elmúlt két év útjairól, amiket még mindig a telefonomon őrzök (eddig a nagy része fenn volt a külső merevlemezen). az iphone szöszöl, a karika forog, majd egyszer csak puff, se kép, se hang, teljes lefagyás, erőszakkal kell szegényt kikapcsolni, amit gyanús vörös képernyő társaságában tesz meg.

rövid guglizás megerősíti bennem a félelmet, hogy a halál vörös képernyője egyáltalán nem jelent jót, így eltökélten neki állok biztonsági mentést gyártani, előbb a felhőbe, de abszurdmód erre “nincs mód, mivel a számítógép nem rendelkeik elég tárhellyel”, sebaj, kitörlök ezt-azt, el is indul valami backup, de megszakad, amiről szól is ugyan a rendszer, arról azonban nem, hogy a félkész mentést ott hagyta szanaszét dobálva a merevlemezemen, ami ettől teljesen, nem viccelek, TELJESEN betelt, olyannyira, hogy nem elég, hogy azt írja ki a rendszer, hogy “szabad tárhely: 0 Mb”, de a feliratozóprogramom hirtelen közli, hogy köszike, de neki ennyi elég volt, mivel nem bír sehova se biztonsági menteni, meg úgy egyébként, létezni, inkább bezárja magát, méghozzá úgy, hogy konkrétan kitörli a fájlt, amin mindaddig dolgoztam.

ezen a ponton minden Apple terméket a halálba kívánva letörlöm az iTunes-t a picsába és megpróbálom mezei USB-ként használni a telefonomat, de csodák csodája, a laptopom nem érzékel ebből semmit, az Atyaúristen is csatlakoztathatnám egyik USB port és apple kábel se szeret engem.

végül a helyzet megoldódni látszik, miután valahogy eszembe jutott, hogy van 1 TB ingyen tárhelyem nem Apple által uralt területeken, ahova gondolom pár nap alatt biztosan sikerül is mindent feltöltenem, míg újra lefeliratozom a korábban már abszolvált szakaszt és este 6kor elkezdek érdemi munkát végezni.

mondjuk gömbvillám, az még lehetett volna.

6 thoughts on “gömbvillám

    • egész sok, főleg, hogy úgy tűnik, a fotóim is pár óra múlva kiszabadulnak a halódó telefonom fogságából és egy elvileg elbaszhatatlan felhőben ücsörögnek majd…

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s