aleppó

ma egy pillanatra elgondolkodtam, hogy nem lett volna-e jobb balmazújvárosban születni és akkor ugyan nem lenne olyan egzotikus és egyedi a gyerekkorom, de legalább nem kellene lassított felvételben végignéznem, míg semmi sem marad belőle.

 

(de persze, hogy nem, no offense balmazújváros, I’m sure you’re nice)

9 thoughts on “aleppó

 1. vicces, hogy pont Balmazújváros, onnan származik a családom egész anyai ága – és btw ez a hely volt az egyik legantiszemitább (ezt a szót legitimistábbra akarja javítani a helyesírás-ellenőrző) hely Magyarországon, nagyon para.
  meg persze az is, amit írsz. kemény.

 2. Hát, mindig eszembe jutsz, amikor ezeket a híreket olvasom. A második gondolatom meg, hogy ez tulajdonképpen az én se nem egzotikus se nem túlságosan egyedi tatabányai gyerekkorommal is megtörténhetne… Btw az megvan, hogy kedvenc országunkban Burmában éppen népirtás folyik és nyomorult helyi muszlimok, akiket a buddhisták (?!) irtanak próbálnak Bangladeshbe (!) menekülni, de nem engedik be őket, mert épp elég bajuk van? Mindenki megőrült.. Egyébként jó reggelt!

  • Igen igen, Burmarol tudok, januarban megyek megint, oda, mondjuk eddig is nagyon utaltak a muszlim kisebbseget, engem az lep meg, hogy Nobel-dijas vezeruk nem igazan igyekszik megfekezni oket. Mondjuk ebbol mit sem fogok erzekelni, a lezart teruleteken eddig se tudtuk, mi zajlik…

   • Asszem nagyjából az a helyzet, hogy ha kiállna a muszlimok mellett, szétesne az ország a mindenféle belső feszültség, etnikumok satöbbi miatt.
    Vagy nem.
    Ki tudja?

   • Elkepzelheto, mondjuk neki is volt par nem PC huzasa, pl. nem adott interjut muszlim ujsagironak, meg ilyenek. Remelhetoleg januar 30-ig nem tor ki a kaosz az orszagban, addig leszunk ott.

 3. Egy ismerősöm ajánlotta a blogodat és néha szoktam olvasni, de a legutóbbi bejegyzésedet muszáj kommentelnem.
  Ez a a bejegyzés bizonyíték arra, hogy minden relatív: mert ami számodra Balmazújváros, ugyanúgy, akik Aleppot lövik szintén nem tartják sokra azt a várost, ezért nem gond nekik lerombolni…. miközben neked meg sokat jelent Aleppo.
  Valszeg Balmazújváros is fontos néhány embernek….. mégha a te értékrended szerint kevesebbet is ér, mint Aleppo.
  Ezt a mondatot leírtad, úgyhogy vállald fel.
  És ne csak azért bánd meg a “publish” gombot, mert az ismerősöd nagyapja ott született.
  Ha meg azon akadsz ki, hogy valaki antiszemita (kvázi előítéletes)- nos te állítólag semmit sem tudsz Balmazújvárosról, aztán mégis leszólod – mi ez, ha nem előítélet a részedről?

  • Sajnalom, ha felreertheto voltam, egyreszt nem nezem le es nem szolom le Balmazujvarost, masreszt nem bantam meg a bejegyzest. Balmazujvaros itt egy haborumentes, bekes tersegben talalhato videki varos szinonimajakent szerepel, irhattam volna Pecset is, ha az szimpatikusabb, vagy Dijont, vagy Krakko kulvarosat (ezeket spec jol ismerem).

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s