a-szex

arról azt hiszem még nem is írtam nektek, hogy mennyire végtelenül aszexuális ez az egész közeg. ennyire nem is tudatosult bennem eddig, de tényleg olyanok itt az emberek, mint a nagyra nőtt gyerekek.

persze, a könyvelő mesélt arról, hogy Dongguan városa (ami a legközelebbi nagy város) leginkább a csodálatos bordélyházairól ismert, és hogy errefelé elvárás, hogy a komoly üzletemberek rendszeresen látogassák őket, sőt, fontosabb tárgyalásokat egyenesen oda szerveznek. e mellett az is többé-kevésbé elvárás, hogy az ember tartson itt magának egy kiemelt szeretőt, akit el is tart, lakást vesz, és szép ruhákat és ékszereket ajándékoz neki.

a másik oldalon viszont ott van az amerikai nyelvzseni srác, akivel Pekingben találkoztam legutóbb, aki azt mesélte, hogy Kínában a házasság előtti szex abszolút tabu (majd hozzátette, hogy őt ez nem zavarja, mert hívő katolikus, így eszébe se jut a házasság előtti szex fogalma).

harmadik oldalról pedig ott van a shenzheni (ami ugye a Hong Kong túloldalán található nagyváros, ahol sok külföldi lakik, és ami része HK-val együtt a különleges (gyakorlatilag kapitalista) gazdasági zónának) szórakozóhely, ahol egyszer a Bugyigyárós Malájjal, a Kártyással és egy idegesítő amerikaival voltam. hihetetlenül hiányos öltözetű kínai nők jelentek meg hordákba verődve, hogy megismerkedjenek nyugati fickókkal, akik remélhetőleg elveszik majd őket feleségül. ehhez olyan viselkedést produkáltak, ami hagyományos kínai nőktől merőben szokatlan, így például vedelték a piát és megállás nélkül dohányoztak. na ők nem úgy néztek ki, mint akik csak a frigy utánra tartogatnák magukat, de elképzelhető, hogy öltözetük és viselkedésük merőben mást hivatott sugallani. ez esetben sajnálom azt az egyébként szánalmas pár részeg angolt, akik sorra vették nekik a piákat.

ezzel együtt mifelénk falun mindenki borzasztóan jól nevelt, nemi szerepektől szinte teljesen mentes és ebből adódóan a végtelenségig aszexuális. nem mondom, van ennek előnye, mert például óriási biztonságérzetet ad, nekem, mint egyrészt egyedülálló nőnek, másrészt mint kisebbségnek, és tényleg szórakoztató, ahogyan gyerekként viselkedik mindenki (a mai ünnepségen például neon villogókat osztottak a közönségnek, volt még lufi és konfettiágyú is), de azért van egy sajátos furcsasága is ennek a helynek, főleg amikor az ember éppen újjászületik a nőiessége terén.

18 thoughts on “a-szex

  1. Ezt az újjászületésest elmagyarázhatnád, mert most azzal a homályos érzéssel fejeztem be az olvasást, hogy valószínűleg éppen egy menstruációs sátorban ülsz, odakint meg sámándobokat vernek a mandzsu javasasszonyok…

  2. [csipkepitty](#12012307): hehe, erdekes dolgokat hoz ki beloled ez az influenza. kerdeznem, hogy mi az a menstruacios sator, de azt hiszem, hogy inkabb nem is akarom
    tudni. pusztan az egyebsulyba jovesrol van ott szo, aminek resze az is, hogy ujra atragom es megemesztem a sajat noszerepemet.

  3. [postmodernystka](#12012415): Ó, ez nem az influenza, valószínűleg csak túl sokszor futottam bele mostanság a nőiesség diadalmas ünnepléséről szóló akármikbe. Inkább tényleg nem akarod tudni. 🙂

  4. [postmodernystka](#12013085): Rosszabb. Belekapargattam kicsit (merőben kutatási célbul, ha ez mentség) a gender studies-ba meg a modern feminizmus vadhajtásaiba – hát mit ne mondjak, húúú.

  5. [csipkepitty](#12014655): Valahogy úgy vagyok ezzel is, mint a nyelvhasználattal: ha én sörrel akarom ünnepelni a nőiességemet, akkor azzal ünneplem, és punktum, ha más meg máshogy, hát csak tessék (bár a sör szerintem akkor is nagyobb fun, mint egy menstruációs sátor).

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s