sampon

évekkel ezelőtt mesélte a Nő, hogy amikor Japánban járt röpke 3 hétre, majd megőrült a szupermarketekben, mert képtelen volt bármit is venni magának, mivel a japán feliratok nem világosították fel a termékek tulajdonságairól.

na hát ugyanezt éltem át az előbb a sarki boltban, amikor megpróbáltam sampont venni magamnak. gondoltam, majd választok valami nemzetközi márkát, azt szevasz. haha. egyrészt nemzetközi márka alig volt (ellenben voltak Jackie Chen arcképével fémjelezett dolgok), másrészt ami volt, azon se volt angol felirat. szóval honnan tudjam én most hirtelen, hogy melyik a sampon és melyik a balzsam? a színkódokat ugye ebben az esetben a hajamra kenhetem (szó szerint), mert mit tudom én, hogy a helyi “Rejoice” márka hogyan rendszerezi a különböző hajápolási szereit.

kicsit hezitáltam egy 2 in 1 feliratú valami fölött, de alapvetően utálom a 2 in 1 kencéket, mert pont nem jók egyik funkcióra se, bár ebben az esetben kétség kívül meglenne az előnye, hogy a két komponensből az egyik legalább tényleg sampon.

végül előtúrtam egy hátsó polcról egy angol feliratú helyi gyártmányú valamit, igaz, hogy ez korpásodás ellen (is) jó, de kit érdekel. egy rövid ideig megpróbáltam a beazonosíthatóan sampont tartalmazó flakon feliratát összehasonlítani a többi flakon feliratával, de ezt elég gyorsan feladtam, egyszerűen nem láttam semmi hasonlóságot semmi között.

szóval azért szórakoztató itt az élet.

ja, még az is eszembe jutott, hogy segítséget kérek az eladótól, de aztán végiggondoltam, hogy igaz ugyan, hogy mutogatási képességeim már egy haladó Activity-bajnok szintjére fejlődtek, de mégis hogyan mutogatod el azt, hogy sampon, amit nem lehet úgy is érteni, hogy hajkondicionáló balzsam? megfejtéseket a szerkesztőségbe várjuk.

2 thoughts on “sampon

  1. Kérdezd meg a könyvelőt, hogy mi kínaiul a sampon. 🙂 Vagy telepíts az okostelefonodra kínai-angol szótárt, lehetőleg olyat, ami fel is olvassa a megfejtéseket.

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s