ez nem Hong Kong

tegnap egeszen fura erzes tort ram, honvagyam lett, de nem budapest hianyzott, hanem Hong Kong. ahogy az utcakon bolyongtam, idonkent az jutott eszembe, hogy mit keres itt ez a sok mainland chinese, mikor jonnek mar a jol felismerheto hongkongiak. ahogy pedig a parti kilatast neztem, azt gondoltam, jo, jo, de hova tunt a Peak? bizonyara az kavart be, hogy Shanghai is kicsit olyan, de valojaban egyaltalan nem. tudatositanom kell magamban percenkent, hogy itt meg nem jartam, itt nem ismerek minden sarkot, es ami fontosabb: ennek a varosnak nem ismerem meg a mukodeset. ennek fuggvenyeben elvarasok nelkul kellene setalgatnom, es nem osszehasonlitani percenkent HK-val. talan az sem lenne rossz, ha hordanek magamnal terkepet es megjegyeznem a metromegallok nevet, ahol at kell szallni, felteve, ha nem masfel oras kerulokkel akarom megkozeliteni a latnivalokat.

persze hova sietunk? van meg ot teljes napom varost nezni, es ha jobban belegondolok, HK-t is valahogy igy fogadtam be, hogy folyamatosan elvesztem benne, csak nem annak eltem meg, mert akinel nincs terkep, az nem tud elveszni. mindenesetre igyekszem elvonatkoztatni es el is indulok a mai adag varosnezesre.

(egyebkent meg hogy lehetne osszehasonlitani a ket varost, ha egyszer az egyik tengerparti setanyan Bruce Lee szobra all, a masiknak a folyomenti setanyan chairman Mao, hona alatt kabattal udvozli nepet).

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s