év vége

az elmúlt 10 napban minden nap délután 5-6 körül egyszerűen lekapcsolt a rendszerem, kiájultam a képből a fáradtságtól. addigra reggel 7 óra már lerendeztem pár kör Kínát, fesztivált szerveztem, főztem, elvégeztem némi házimunkát. ilyenkor egyszerűen elvágják a képet, muszáj lefeküdnöm csak fél órára. aztán óriási lelkierő mozgósításával este 8-ra mindig klakkban-frakkban álltam a lemondhatatlan találkozóm közepén, miközben ködösen még azon merengtem, hogy mégis hogyan vagyok még életben.

tudom, fejleszthetném a tiltakozási képességeimet, de nem mondhatok nemet a közeli barát családi tragédiájára, a kismama hirtelen felszabadult másfél órájára, a HK-ból egy hétre hazalátogatott barát sűrű programjára, a szakmailag fontos társadalmi eseményre, az ötvenhatszor átrakott most már tényleg ciki lenne lemondani találkozóra, hogy a saját szórakozási igényeimről ne is beszéljek.

és ez mind rendben van és az is, hogy valahogy most senki sincs jó hangulatban és a találkozók nagy része jobb esetben csak pusztán fárasztó, rosszabb esetben egyenesen megrázó mert hát halandóak vagyunk mind és olyan nehéz az élet és jaj, lesz-e nekünk valaha jobb. vannak ilyen korszakok, mindig is voltak, amikor nem lehet csak úgy békésen dalolászó egyszarvúakról beszélgetni senkivel, mert még a legbékésebb kép közepére is odaszart valaki. és persze ha az élet nem olyan derűs, akkor hiába mondok én bármit a nagy empátiámmal és kedélyes életvidámságommal, a lelkifröccsnek kötelező alkoholtartalma is van. így hát valahogy hajnalig iszunk, 2 körül hazatámolygunk, reggel pedig hív megint Kína és kezdődik az egész elölről.

és tényleg nem panaszkodom, de továbbra sem értem, hogyan vagyok még egyáltalán életben. csak úgy mondom.

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s