az élet értelme a lángososnál fedi fel magát

állok a lehel piacon, előttem sajtos-tejfölös lángos és pille cukorka ízű málnaszörp, körülöttem mindenféle vegyes emberek. egy 30-as férfi és egy nála fiatalabb csaj állnak mellém, előttük virslivel töltött lángos és lekváros fánk (miket nem árul ez a lángosos). hosszabb beszélgetésben lehettek, de én csak egy részletet hallottam belőle, íme:

pasi: voltam ennél az új mesternél.

csaj: és jó volt?

pasi: igen, azt mondta, hogy nagyon egyben vagyok, ami jó, mert én is így érzem, de azt is mondta, hogy nagyon vissza vannak húzódva az energiáim. tulajdonképpen én is azt érzem. utána csináltunk pár gyakorlatot és beszélgettünk. megbeszéltük, hogy az ürességben nincs semmi, még szeretet sincs. ez nekem nagy felismerés volt. 

csaj: igen, megértem.

pasi: az ürességben nincs semmi, még szeretet sincs. én most e szerint élek. a boldogságot az önazonosságban lehet megtalálni. másképp nem lehet. csak azt kell csinálnod, ami benned van. semmilyen külső elvárásnak nem szabad megfelelni, nem szabad szerepeket játszani.

csaj: értem, amit mondasz, biztosan azért jöttem be annyira a múltkor ennek a pasinak, mert megittam két pálinkát, teljesen boldog voltam és semmi sem érdekelt.

pasi: igen, mert önazonos voltál.

2 thoughts on “az élet értelme a lángososnál fedi fel magát

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s