utolsó nap

bár mindent megtettem, hogy rendszeresen bejelentkezzek, beigazolódott a szokásos dzsudzsu és 3 nap után egyszerűen annyira fáradt voltam, illetve annyira belemerültem az itteni létbe, hogy képtelen voltam rendszeresen beszámolni az eseményekről. mindenesetre jól vagyunk, holnap (kb 15 óra múlva) indulunk haza, vasárnap reggeltől újra pesten leszek és komolyan tervezem, hogy útólag is beszámolok, jó sok fotóval, ahogyan azt többen igényelték tőlem. bízom benne, hogy ezúttal sikerülni is fog.

mindenestre itt van egy pár szemelvény a new yorki útunkból:

TOP 3 leszakad az állam pillanat:

– Chinatown: mert egyszerűen pontosan olyan, mintha valahol Kínában lenne az ember, a szagok, az emberek, a zajok, a boltok, minden, leszámítva a manhattan szerte mindenhol látható tűzlétrákat

– Radio City Music Hall: a Rockefeller Center egyik épülete, egy 1932-ben épített gigászi (mozgókép)színház, lenyűgöző art déco belsővel, ahol egy egy órás vezetésen vettünk részt és többnyire leszakadt állal csoszogtunk egyik csodálatos belsőépítészeti részlettől a másikig (igen, fényképeztem és igen, fogok még erről többet írni)

– Wall Street és a Financial District: ide tegnap este későn jutottam el (anyukám otthon pihent, ezért egyedül néztem kicsit körbe), már munkaidő után, így a negyed szinte teljesen üres volt, ráadásul egész nap ködös/párás idő volt, ami estére elkezdett leszállni, így még festőibb volt Manhattannek ez a része. itt az utcák keskenyebbek, az épületek még masszívabbak és nagy részük még az 1914-es törvény előtt épült, mely előírja, hogy a magasabb épületeknek lépcsőzetesnek kell lenniük, hogy napfény is érje az utcát. szóval furán nyomasztó, masszív és festői negyed. igen, erről is csináltam pár képet, de nem tudom, mennyi fog a leírtakból átjönni.

egyéb izgalmas pillanatok:

– amikor a metrón két menyasszony ült le velem szembe, akik frissen jöttek az esküvőjükről és mindenki őket fotózta, bár a mellettem ülő ortodox zsidó család nem igazán volt meghatva.

– a Bryant Parkban működő ingyenes közkönyvtár: ülj ki a parkba és kölcsönözz ki egy kellemes magazint, klasszikust, vagy krimit, mindezt ingyen, kényelmes székeken, adomány könyvekkel.

– a 9/11 emlékmű ami a maga egyszerűen értelmezhető módján kifejezetten megható és szép.

– a Chicago előadása Broadwayen.

 

folyt köv, fotóstul, izélgessetek, ha esetleg nem írnék hamarosan.

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s