5 hónap HK

a cím valójában le is lövi a poént, nem kertelek tovább, az előbb vettem meg a repülőjegyemet HK-ba, szeptemberben megyek, februárban jövök. a miértekről lehet nagyon hosszasan és nagyon röviden is társalogni, megpróbálom mindkettőt. 

hogy miért megyek HK-ba 5 hónapra?

röviden: azért, mert ehhez van kedvem és megtehetem.

hosszan: azért, mert 2011 január 10-én, miután 5 perce tartozkodtam az országban belém nyilalt, hogy nekem itt élnem kell. mivel 16 éves koromig össze-vissza éltem a világban, tudtam értékelni egy ilyen benyilalás fontosságát és nem hagyott többet nyugodni a dolog. olyannyira nem, hogy amikor még bőven férjnél voltam, a Kártyásnak már azt magyaráztam a hk-i éjszakában a sokadik leértékelt japán sör után, hogy nem érdekel baszki, én kiküldetem magam ide fél évre, nekem ez kell. ő emlékeztetett arra, hogy egyébként van egy férjem, aki talán annyira nem értékelné, ha elköltöznék a világ másik felére fél évre. később, amikor kiderült, hogy a férjem mégis csak nagyon értékeli a nélkülem töltött időt, olyannyira, hogy bejelentette, hogy ő el akar válni, talán szégyenletes bevallani, de a legeslegelső érzés bennem az óriási megkönnyebbülés volt, hogy jaj de jó, akkor mehetek HK-ba. egy szó, mint száz, a hely valamiért fontos nekem és mágnesként vonz az első perctől kezdve (lásd még főnököm misztikus újrafelbukkanásai).

hozzájön ehhez az, hogy az elmúlt két évet azzal töltöttem, hogy összevakartam magam érzelmileg, majd némi munkamániás detúrral anyagilag felturbozódtam. mostanra jutottam oda, hogy ideje élvezni is egy kicsit az életet, nem azért, mert eddig nem volt mit élvezni rajta, hanem mert nem voltam igazán fogékony. némi gondolkodás és merengés után arra jutottam, hogy jelenleg leginkább azt élvezném, ha az egyik legnagyobb vágyamat valóra váltanám, és HK-ban élnék egy kicsit. pár hónap alatt összeállt a kép, megvitattam pár fontosabb emberrel, akik egybehangzóan azt felelték,hogy 3 éve azt várják, hogy kimenjek. Cz tegnap feltette a pontot az ire, amikor csak annyit reagált, hogy “tudod, hogy HK szeret téged és te is szereted HK-t, hol itt a kérdés.” és tényleg.

félreértéseket elkerülendő, nem emigrálok, imádom pestet, a lakásomat, a macskámat, a családomat és a barátaimat, csak most szeretnék egy kicsit világot látni (mint mondtam, idén utazni szeretnék). jó lesz.

(kérdezni ér)

 

 

4 thoughts on “5 hónap HK

  1. Aztaaa 🙂 Ha megteheted és érzed, hogy ez kell neked, akkor menj és érezd jól magad. Aztán tessék sűrűn írogatni és képeket mutogatni az itthon maradtaknak. 😉 Ja és tényleg vigyázz magadra.
    Szerinted azt a fröccsöt megisszuk még az utazásod előtt?

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s