I want it all

pár hónapja még röhögtöm azon, aki közölte velem, hogy ő mindent akar, mindent ki akar próbálni, mindehová el akar jutni, mindenkit meg akar dönteni ismerni, semmi sem elég, csak egy élet van, ki kell használni. röhögtem, mert ugye, ilyet nem lehet, aki mindent akar, az nem kap soha semmit, nem tud örülni, sosem elégedett, sosem tud csak úgy a seggén létezni és jól lenni.

elképzelhetőnek tartom, hogy a nagy pofámmal valójában én is mindent akarok, csak az én mindenem nemes egyszerűséggel a munka-magán/társadalmi élet-sportolás háromszögből áll. de hogy én sem fogom megkapni mind a hármat egyszerre, az fix. tegnap este 10-kor kiájultam a képből a fáradtságtól, ma h4-kor ébredtem először, majd 9től este f10-ig másfél óra megszakítással dolgoztam, mozgás semmi, főzés gyanánt egy rántotta, a többi közepesen anti fitnessz szar, kávé három, pihenés, mély levegő, vidámság faktor: nulla. a helyzetet tetézendő, azon gondolkodom, hogy iszomt egy jó gintonicot. vagy megint lefekszem 10-kor. szóval ennyit a nagy sportos életről, futóedzésről, mindenről.

és persze, tudom, nekem kell valahogyan bekalibrálnom a rendszert, de lehet, hogy ez a három komponens egyszerűen nem lehet egyszerre jelen az életemben, bele kell törődni.

6 thoughts on “I want it all

  1. A háromból (munka – család – “énidő”) nekem max 2 megy egyszerre. Igyekszem vetésforgóban működtetni a dolgokat. Mindenesetre elmúltam 40, mire a) képes lettem erre, b) a körülményeim is lehetővé tették. Én ezt most sikernek könyvelem el, bár biztos vannak, akik szerint lúzerség.

    • Én abszolút átérzem a sikert és gratulálok hozzá. Nekem is momentán kettő megy 🙂 (most azon vagyok, hogy ebből a kettőből egy ne mindig a munka legyen, talán pár év alatt eljutok oda is…)

  2. Kvóták! Ha nem a motiváltsággal van gondod (arra is vannak trükkök), akkor tűzz ki egy minimumot – ha pl. heti 5 edzés az optimális, a minimum kvóta legyen mondjuk 2 vagy 3 – és abból ne engedj, bármi is van. Ugyanez social life téren. Fordítva meg, ha éppen lazább heted van, lehet többet edzeni és barátozni. Finom egyensúly merev szabályok és rugalmasság közt.

    • remek ötlet, megpróbálom bevezetni jövő héttől, nekem főleg az edzésre kell, az iktatódik ki a leggyorsabban az életemből.

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s