tuntetes update

sajnos tul sok jo hirrel nem szolgalhatok. csutortokon lejart a tuntetok ultimatuma, a kormanyzo azonban lemondas helyett targyalast ajanlott nekik. ezt a tuntetok ugyan vonakodva, de elfogadtak.

penteken azonban egyre tobb tamadas erte oket, napkozben foleg felduhodott helyi lakosoktol, akik megelegeltek, hogy nem tudnak bemenni dolgozni, visszaesett a boltjuk fogalma, stb. korabban is voltak kisebb osszetuzesek, de tegnap ugy tunt, hirtelen minden lakos fellazadt ellenuk.

ezzel egyidoben a rendorseggel is megromlott a viszoynuk, miutan csutortok este a rendorseg egy mentoautoban csempeszett be ujabb konnygazgranatokat a kormanyzati epuletbe es ezt olyan szerencsetlenul tettek, hogy gyorsan leleplezodott a csel. az egyetemistak innentol kezdve semmilyen szallitmanyt nem engednek be hozzajuk, beleertve a rendorok etelet es italat, mert ugyan felajanlottak, hogy beviszik nekik ok szemelyesen, ha a csomagolas atlatszo, a rendorseg ezt megtagadta. tobben a veluk szembe allo rendoroknek narancsokat, bananokat es vizet akartak adni, de azt sem fogadtak el.

estere a helyzet addig fajult, hogy budan es pesten is (igen, itt a hazam mellett) fekete ruhas, maszkos, jol szervezett ferfiak rontottak ra a tuntetokre es tamadtak meg oket, a rendorseg szinte teljes passzivitasa mellett. a tamadasok vegeredmenyekent tobb tuntetot korhazba szallitottak, ahol kesobb verekedesert letartoztattak oket.

eleg gyorsan egyertelmuve valt, hogy ezek az emberek nem felboszult lakosok, hanem a triadok, vagyis a helyi mafia emberei, akiket jo esellyel valaki felberelt nemi provokaciora. a rendorseg passzivitasa, illetve a teny, hogy a legtobb provokatort csak kikisertek a tomegbol, majd taxiba raktak okez, eleg sok spekulacionak ad helyet, egyes hiresztelesek szerint maga a rendorseg kuldte be oket nemi zavarkeltesre, hogy utana legyen kello kifogas az egesz tuntetes felszamolasara.

akarcsak a konnygaz bevetesekor, az akcio forditott hatast valtott ki az emberekbol, a verekedesek hirere soha nem latott meretu tomeg sietett a tuntetok segitsegere itt, mongkokban (vasarnap ota mar egesz jol meg tudom itelni a tomeg meretet, annak fuggvenyeben, hogy hanyan acsorognak az epuletem bejarata elott).

a provokatorok vegul eltuntek, parat letartoztattak, az ejszaka alatt pedig a diakok ujjaepitettek a lebontot satraikat es barikadokat. a provokacionak nem ultek fel, nem tamadtak a rendorokre, sem a maszkosokra, nem vertek szet semmit, nem gyujtottak fel semmit.

sajnos a hangulat tovabbra sem jo, most delelott 10 mult, kezdenek megint visszaszovarogni az ellentuntetok, a bekes enekles es beszedek helyett tegnap este ota leginkabb uvoltozest es szirenazast hallok, ami nagyon rossz erzessel tolt el.

a tuntetest most mar en is elkerulom (ezt konnyen meg tudom tenni), ket mellekutcaval beljebb az elet pontosan olyan, mint szokott, gozvasalokat, taiwan legjobb bubble tea-jet es stinky tofut arulnak, az emberek nyarsra huzot polipokat esznek, sorban allnak a minibuszokhoz es alkudoznak a szelfibotokra. megis, mintha kicsit feszultebb, faradtabb lenne mindenki.

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s