murphy

amikor HKban kérdezték, hogy minek is megyek én most haza Pestre, poénosan mindig azt feleltem, hogy “pénzt keresni”, ami egyébként annyira nem is áll távol az igazságtól. az elmúlt hónapokban a feliratozóiparnak jól fizető szegmense (amiből általában élni szoktam) kb leállt, a kisebb munkák meg messze nem bírták betömni a költséges utazások után maradt tátongó űrt a büdzsémben.

szóval az elmúlt másfél hónapban iszonyat lendülettel lobbiztam minden létező portálon, régi emailekből szedtem elő kontaktokat, össze-vissza jelentkeztem helyekre, próbafordítottam, emberek nyakában lihegtem.

jöttek is munkák, amik többnyire inkább érdekesek voltak, mint jövedelmezőek, de üdítően hatottak a pszichémre (én szivecske szellemi kihívás), illetve olyan pozitív visszajelzésekkel párosultak, amik igazán jól estek (ezek tolmácsolások voltak, nem fordítások). aztán jött sok minden még plusszba, sok kis szar, pepecselünk vele naphosszat kevés pénzért, de sok kicsi sokra megy mondogattam magamnak.

aztán most pénteken beesett a tuti, régi álom meló, hosszú távú tolmácsolás, de valójábn csak két hét, pont jó, hoztam is, meg nem is, fizetni is fizet rendesen, igaz, napi 12 órázás lesz belőle, de nem baj, lelkes vagyok és motivált, el is megyek kiőrjöngeni magam az esküvőn, mert most két hétig nem megyek társaságba.

mondanom se kell, az esküvőről tántorogtam haza hajnali 3-kor, amikor beesett az email, amiben a korábban bedöglött feliratozóipar kurva sok, kurva sürgős meló formájában támadt fel hirtelen. szerdára.

1 thought on “murphy

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s