miért vagyok eltűnve

szóval mint korábban említettem, június legvégén elkezdtem egy forgatáson dolgozni tolmácsként. papíron a munkám abból áll, hogy a francia díszletfestőknek tolmácsolok, hogy tudjanak kommunikálni a magyar szakikkal.

a gyakorlatban persze sokkal többről van szó, mert nem csak tolmácsolok, hanem kapcsolatokat ápolok, diplomáciai tárgyalásokat folytatok, kulturális különbségeket egyengetek. emellett én is része lettem a filmnek, követem a készítési folyamatokat, észben tartom, hogy mi mikor forog, melyik díszlet melyik jelenetben játszik, sikítok, ha szerintem épp rossz színt kenek valamire, illetve segítek mindenkinek, aki francia és épp felénk vetődik, átismételgetjük, rajzokon mutogatjuk, fadarabok mellett ácsorgunk gesztikulálva, hogy biztosan jól értse mindenki, mi hova megy és milyen szinben pompázik majd.

a feladat nem éppen egyszerű, fizikailag is elég fárasztó, mert a napok gyakran reggel 6kor kezdődnek (akkor kelek) és este 7-8 körül érnek véget. ráadásul ketten vagyunk egy másik francia sulis lánnyal ebben a pozícióban (ő a berendezőnek segít) és rajtunk kívül valójában senki sem érzi át igazán a rengeteg kulturális problémát, mert mindenki csak a maga igazát ismételgeti, miközben mi mind a két oldalt kiválóan értjük. identitásproblémáinkat ezért újból elővehettük a szekrényből, miközben próbálunk valamit kezdeni a feszültséggel, amit mindkét féltől elnyelünk.

a kemény feladatok ellenére az egész egy óriási kaland, nagyon erős kapcsolatok alakultak ki percek alatt, szinte együtt élünk, mindenhova együtt megyünk, fürdőbe, étterembe, egymáshoz vacsorára. mindenki követi a másik magánéletét, mindenki ugyanazzal a kialvatlansággal küzd, de mindezt jó humorral és kedvességgel kezeli, így ez messze több, mint egy munka, az egész egy óriási élmény és egy nagyon tanulságos lecke.

blogot írni viszont alig van tőle időm, de ezt talán megbocsátjátok nekem.

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s