Chittorgarh

Chittorgarh azt hiszem mindnyájunk számára az út meglepetése volt. miközben Ranthambore-ból zötyögtünk Udaipurba és a remek indiai forgalmi viszonyokon szörnyülködtünk, sofőrünk, a remek Mr. Singh egyszer csak  bevezetett minket egy városkába, majd annyit motyogott, hogy Visit fort, mire mi lapozgatni kezdtük a menüt utitervet, hogy mégis milyen erőd vár ránk. őszintén szólva kicsit fáradtak és nyűgösek voltunk, és azt hiszem, mindenki arra szavazott volna, hogy érjünk már a szállásra mihamarabb, de ha már ott voltunk, nem mertünk ellenkezni.

Mr. Singh egyre meredekebb utakon hajtott felfele a városka fölött elterülő óriási várfallal védett terület felé, mi pedig növekvő érdeklődéssel figyeltük, hogy hol fogunk kikötni a hetedik kapu után. itt beszállt hozzánk egy idegenvezető, aki már bőbeszédűbb volt, mint a sofőrünk és egyből felvázolta, hogy milyen látványosságok várnak ránk. mi azonban az éhenhalás szélén állva eltérítettük az egészet egy közeli kis vendéglőbe, amiről a vezetőnk többször elmondta, hogy nem túl turisztikai hely és ugyan tiszta, semmi nagy durranásra ne számítsunk. mondanom se kell, kb. itt ettük a legjobbat, igaz, egyesek némi whiskey-vel fertőtlenítettek azért a biztonság kedvéért.

a város történelmét több órában hallgattuk a tűző napon, ennek megfelelően elég kevés dologra emlékszem, lényeg, hogy egy olyan szép hercegné élt az egyik palotában, hogy háború robbant ki miatta, de hiába győzedelmeskedett az ellen, a hercegné tűzbe vetette magát a női lakosság nagyobb részével. ezt a tűzbevetősdit egyébként még kétszer megismételték a későbbiekben is, ezért a látványosságok közé tartozik egy óriási placc, ahol elvileg a máglya állt.

a hely azért tetszett nekünk annyira, mert egyrészt egyetlen egy elveszett hátizsákos fehéremberrel találkoztunk, és üdítő volt, hogy nem nagyüzemi turistaként állunk sorba fényképekért napkalapos japánokkal. e mellett a hely puszta mérete teljesen lenyűgöző, teljesen felfoghatatlan, hogy a hegy tetején felépítettek egy akkora várat, mint fél budapest, benne több víztározóval és erdős területtel. nekem az abszolút kedvencem a tó közepén található nyári palota volt, ahova a hercegné (Padmini) visszavonult a hőség elől.

nézegessetek inkább képeket:

   
    
   

1 thought on “Chittorgarh

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s