egy hónapnyi rutin

azt hiszem, az egyik leggyakoribb téma, amiről írni szoktam a napi rutinok fontossága, illetve azok időszakos teljes hiánya az életemben. mostanra kezdek rájönni, hogy valószínűleg az a konstrukció működik a legjobban az életemben, ha pár hónapig követek rutinokat, majd kicsit minden felbolydul, élvezem a kreatív szabadságot, majd megint nyugodtabb vízekre evezek és mindig egy picit tunningolt rutinnal térek vissza.

épp ezért múlt héten pont azon tanakodtam, hogy hogyan teremtsek magamnak valami használható napi rendszert, mert az utazások majd ez elhúzódó fogtéma már megint legyalult mindent a jól felépített kis életemből (úszni pl a foghúzás óta nem mertem visszamenni, Cz találóan megfogalmazta: én nyílt sebbel a számban nem mennék public vízekbe és valóban, kívételesen talán én se kísértem a sorsot, főleg, hogy jól le is gyengültem ebben az egész buliban), amikor váratlanul beesett egy egyébként kedvelt munkatípusom: a leányregényfordítás.

a többi melómmal ellentétben itt megadatik az a luxus, hogy az ember egy relítve belátható időszakon belül beossza az idejét és úgy szöszöljön a szöveggel, ahol jól esik (más luxus nem jár a feladattal, ahogy franciául mondják, ezeket a könyveket lábbal írták, helyenként idegesítően gügyék és az ember többnyire letagadja, hogy valaha köze volt ilyenekhez). azon túl, hogy egyébként kedvelem ezeket a feladatokat,  az időzítés most lehetővé teszi, hogy remek kis napi rutint húzzak fel magamnak január közepéig, ami remélhetőleg kielégíti az épp aktuális igényeimet (aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő). mindenesetre holnap végre elmegyek úszni, nem is hittem volna, hogy ennyire rosszul fog érinteni két hét kihagyás.

nb: ha valaki esetleg elgondolkodott volna, idén valahogy a karácsony és az új év semmilyen szinten nem ráz meg, a fél város karácsonyi őrületben úszik, de ezúttal még nagyszabású ünneplést se tervez a magyar kolónia (főleg, hogy mindenki hazamegy), én letudtam az egészet egy kisebb csomaggal, amit feladtam a családnak múlt héten, szóval remekül elvagyok leányregényfordítással, úszással és teszem azt pizzazabálással (tudjátok, az itt luxus).

2 thoughts on “egy hónapnyi rutin

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s