togetherness – season 1

ha munka miatt nem küldik el nekem a Togetherness első részét, valószínűleg sose akadok rá erre a sorozatra, ami igazán kár lett volna. az első szezon mindössze 8 részből áll, a részek fél órásak, szóval egy igazán felhasználóbarát, gyorsan nézhető sorozatról van szó, amit csak ajánlani tudok.

a színészgárda nekem nem mondott semmit, némi guglizás után értesültem róla, hogy a Michelle-t alakító Melanie Lynskey az egészen kiváló Heavenly Creatures (magyar címe: Mennyei Teremtmények, leginkább azért lett ismert, mert Peter Jackson első filmje, de ennél sokkal fontosabb a két fiatal lány elementáris színészi játéka) főszereplője volt (a másik a még kiskorú Kate Winslet). egy valami biztos: a színészek mind kimondottan profik.

az alaphelyzet relatíve egyszerű, adott egy házaspár, Michelle és Brett, van két gyerekük, szép kertes házuk, együtt vannak 15 éve, kedvesek, aranyosak, csak éppenséggel már nem szexelnek. aztán ott van Alex, Brett gyerekkori barátja, a tehetséges, de munkanélküli színész, aki önsajnálatában mást se csinál, csak szénhidrátokat pakol magába és akit az első részben kilakoltatnak a lakásából. végül ott van Tina, Michelle szexi és egyedülálló nővére, akinek az élete felszínes kapcsolatok fűzére. az első rész végére Alex és Tina mindketten Michelle és Brett kanapéján kötnek ki és így élnek négyesben a teljes szezon alatt.

a sorozatot egyértelműen vígjátéknak szánták és sokszor valóban hangosan lehet rajta nevetni, de szerintem azért igazán magával ragadó, mert reálisan mutat be teljesen emberi problémákat. a helyzetek ugyan hétköznapiak, de árnyaltan vannak bemutatva,a színészek pedig nem végletekben harsogva alakítják a szerepeket. míg mostanában nagyon sok sorozat koncentrál az Y generáció különböző egzisztenciális válságára (lásd még: Girls, Master of None), az eggyel idősebb, már megállapodott, 35-40-es korcsoporttal senki sem foglalkozik igazán. a Togetherness kedvesen, teljesen nyíltan, pátosz és érzelgés nélkül mutat be olyan problémákat, mint amikor kihűlt az ember házassága, és kétségbeesetten szeretné “megjavítani”, vagy amikor az önsajnálat úrrá lesz rajtunk és már kitörni sem próbálunk a piti kis köreinkből, pedig még valami dereng, hogy ennél azért többre vagyunk képesek. a karakterek mind nagyon nagyon emberiek, Tinát leszámítva senki se néz ki irreálisan jól, mindenki nagyon szimpatikus és könnyű velük azonosulni.

mindenkinek abszolút ajánlom ezt a sorozatot, egyrészt, mert tényleg nagyon jókat lehet rajta nevetni, másrészt mert percek alatt megszeretjük a karaktereket és onnantól kicsit olyan, mintha a saját családunkat néznénk a képernyőn. a szezon finálé utolsó 5 perce pedig igazi mestermű, rég borzongtam így bele sorozatba, szinte már csak azért megérte végig nézni mind a 8 részt!

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s