hideg

tudom, hogy rendszeresen kiröhög mindenki, amikor arra panaszkodom, hogy fázom a trópusi Hongkongomban, és tudom, hogy évente maximum egy hónapot van itt igazán szar idő, de higgyétek el, attól még, hogy 15 fok van, a hideg pára, a szigetelés teljes hiánya, a 20 literes melegvízes boiler és az egyrétegű ablakok kombinációjából az jön ki, hogy az ember kedden kihűl, és úgy marad egészen péntekig, vagy akármeddig, ameddig ki nem süt a nap (és az mostanában nem jellemző). és persze, ehetnék valami kurvacsípőset, ami ideig óráig segítene, de mivel napjaimat az ágyon görnyedve a gép fölött töltöm, attól tartok, ez se tartana igazán sokáig. ja és ha esetleg azon tanakodtok, hogy miért nem megyek fűtött helyre, akkor elárulnám, hogy ma például egész megörültem, amikor kijöttem a légkondicionált szupermarketből, mert fél percre egész az az érzésem támadt, hogy meleg van az utcán.

szóval jelenleg fel vagyok öltözve teljes utcai szerelésbe, a csodás rózsaszín flamingós utazószoknimra (muchachától kaptam, rendkívül kényelmes és meglehetősen idióta darab) ráhúztam a még három éve egy akció keretében mongkokban vásárolt termo bokazoknimat (micsoda idióta egy koncepció, 450 fok van egészen a bokádig, aztán fagyj meg), amin az áll, hogy I szívecske Che, csak a szívecske helyén a Che stilizált pixelportréja látható, magamra terítettem a svájci lakótárstól kölcsönkért lopott Emirates repülői takarót, a vállamra terítettem görög siratóasszony jelleggel a fekete kasmír sálamat (amit senki se értett, minek hozok magammal ebbe a klímába, hát _ezért_), a fejemre pedig a lassan negyedik éve remekül szolgáló utazópulóveremnek a kapucniját húztam (de az előbb szembe jött a folyosón a svájci lakótárs, aki nemes egyszerűséggel kötött sapkában flangál a lakásban). miután megittam három kancsónyi forró Iron Buddha teát a veseműködésem hőháztartásom már nem is olyan rossz, de azzal egyszerűen nem bírok mit kezdeni, hogy fázik az orrom.

szóval az időjárásról most egy kicsit ne beszéljünk.

 

4 thoughts on “hideg

    • en direkt nem hoztam tul sok meleg ruhat, mert “nem eri meg” erre a par napra es csak foglalja az ertekes helyet a borondben. de ezeken a napokon mindig atkozom magam en is 🙂

      • na pont így voltam vele én is! Gondoltam, ha úgy adódik, veszek majd. Így is tettem, aztán otthagytam mindent, kellett a hely a frissen beszerzett tangó cuccoknak:)

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s