emerkísérlet – második hét

a második hét is lement a hét napos fitnesszőrületemből, az Endomondo szerint ezúttal még több kalóriát égettem, mint előtte. mondjuk nem kimondottan ez a cél, de persze minden alkalommal igyekszem meghaladni az előző eredményeket, így például úszásban most beiktattam a sprintelést, futásban a hegymenetet (amit marhára élveztem, csak majd megdöglöttem), a lépcsőzésnél meg emeltem az edzés hosszát. túrázni is voltam kétszer, ebből egy számít igazán annak, a másik egy kellemes séta volt le a Peakről, ahol DD-nél jártam látogatóban. az igazi túráról majd írok részletesebben, mindenesetre jó érzés volt, hogy jobban vettem az akadályokat a terepen, gyorsabb volt az alaptempóm és úgy alapvetően élveztem az egészet, még akkor is, amikor patakokban folyt rólam a víz.

ennek a nagy mozgásőrüetnek és a klimatikus sajátosságoknak eredményeként rájöttem, hogy vennem kell új edzőruhákat, mert nem mindig száradnak meg egyik napról a másikra. ciki, vagy sem, határozottan igaz, hogy az ember szép új ruhában szívesebben megy edzeni, szóval ezt a motivációs módszert (ésszel) mindenkinek ajánlom, nekem nagyon bevált, főleg, hogy olyan ruhadarabokat vettem, amiket pár éve biztosan nem mertem volna felvenni nagy plénum (vagy akár a tükör) előtt, most viszont teljes mellszélességgel fel merem bennük vállalni saját magam (és a nem épp tökéletes alakomat).

alkoholfogyasztás fronton továbbra is elég jól állok, bár egy születésnapi ünneplésen kicsit sikerült bepezsgőzni, bár attól is inkább csak plöttyedtnek éreztem magam, mint részegnek és nem éreztem különösebb késztetést, hogy tovább vedeljek egész éjszaka, ami elég felemelő, bár azt hiszem, az alkoholizálási szokásaim valószínűleg majd Európában újból felbolydulnak, de majd azon a hídon is átkelek valahogy.

ami viszont az alvásciklusaimat illeti, teljesen el van baszarintva minden, az elmúlt napokban átálltam arra, hogy hajnali 3-kor alszom el, vagy még később, ettől persze másnap vagy mosott szarként felkelek 7-kor, vagy délig alszom. ezzel valószínűleg összefügg, hogy időnként leküzdhetetlen vágyat érzek, hogy cukros dolgokat egyek, aminek úgy ahogy, igyekszem ellenállni, de ez nem mindig egyértelmű (marha jó zöldteás tortát ettem a minap). szintén nem túl funky, hogy valamelyik nap alábecsültem az időjárást és ezért kicsit megfáztam, nem durván, csak pont eléggé, hogy orrcsepp és zsebkendő nélkül egy métert se merjek tenni, illetve szintén kicsit kellemetlen, hogy valahogyan meghúztam a nyakam, így balra csak limitáltan forog épp a fejem. ezzel együtt a közérzetem kellemes, bár a spontán elalvásokat még mindig bírom produkálni, főleg úszás után.

összességében nagyon jó volt ez a hét is, most épp a futást élvezem jobban, mint az úszást, viszont a szombati túrám maga volt a kéjhömpöly, szóval abba az irányba is fejlődni akarok, amint eláll az özönvíz jellegű eső… a harmadik hetet ma némi tornagyakorlattal kezdtem. ahogy múlt héten is, az egy napos pihenő után újrakezdeni volt igazán nehéz lelkileg, főleg úgy, hogy az utcára nem bírtam kimenni, így elég sok minden nem jött szóba. aztán szerencsére mégis erőt vettem magamon, most már kár lett vola megtörni ezt a remek lendületet.

 

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s