lehel piac

hétfő délelötti pangás, a távolban egy néni egyszer csak elvágódik és döbbenten fekszik a földön. a szomszédos pékségből idősebb, nagydarab pék ugrik elő, szinte felkapja a földről, nem is felsegíteni.

“tessék leülni!” üvölti hangosan, artikuláltan a zavartan pislogó néni arcától fél centire.

odalép egy másik néni, divatos virágos otthonkában, nem rég még fodrásznál lehetett, haja nagymamásan bongyori. felvesz egy szemüveget a földről és belenyomja a még mindig kábán nézelődő néni kezébe.

“hát mellé ült!” magyarázza az áldozat feje fölött egy harmadik néninek, aki pánikhangulatban követi az események kibontakozását. “láttam ám! hát mellé ült a padnak!”

“te jó Isten!” kiállt fel a pánikhangulatú, jó húsban lévő néni, egyik kezében műanyag, fonott cekkerrel. “biztos, hogy nem kellene mentőt hívnunk?” jajveszékeli, a tömegben partnert keresve az aggodalmára.

de a pék már visszatért a pult mögé és roggyant krémessel kínál egy másnapos bölcsészt, az előbb még földön fekvő néni illedelmesen betartja az utasításokat és fegyelmezetten ül a padon, a tömeg pedig kezdi érdeklődését veszíteni, hisz még csak vér sem folyt, az eszméletét se veszítette el senki.

“cukor” zárja le az incidenst az egyik sarokban ácsorgó buggyos szoknyás cigányasszony fejcsóválva.

5 thoughts on “lehel piac

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s