5 x 4

mint ismeretes, beneveztem a Wizzair félmaratonra, amin magam is meglepődtem egy kicsit akkor, de ettől függetlenül elkezdtem lelkiismeretesen készülni is rá. ez egyébként szintén egy meglepő fordulat, mert miután uszkve 29 éven keresztül leginkább semmilyen, illetve negatív viszonyban voltam a sportolással, azt hiszem, ideje megszoknom végre, hogy az elmúlt 3 évben ez lassan ugyan, de végleg megváltozott.

szóval szereztem egy edzéstervet, méghozzá egy olyat, ami 14 hetes, az elején heti 4, majd heti 5 futást ír elő és úgy kezdődik, hogy “végy egy 5 kilométeres futókört és fuss végig rajta”. mivel nekem a 14 hétnél több állt rendelkezésemre, ellenben az egész áprilist válogatott nyavalyák leküzdésével töltöttem, úgy döntöttem, hogy akkor talán felkészülnék arra, hogy lefussak 5km-ert, illetve hogy ilyen gyakran menjek el futni egy héten.

így jött ki az, hogy az elmúlt 5 hétben heti négyszer elmentem futni (oké, egyszer csaltam, mert most vasárnap egész nap enyhén másnaposan az ágyban fetrengtem, Trónok Harcát néztem és sushit zabáltam, de ezzel csak a legutolsó edzést lógtam el). ha belevesszük, hogy közben ugye hazaköltöztem HK-ból és utána két hétig közepes jetlag ködben lebegtem (illetve mindenféle érzelmi állapotokat éltem át, de erről majd később), de ettől függetlenül elvonszolódtam futni, akkor azt hiszem, kijelenthetjük, hogy az elhatározásom momentán erősebb mint valaha.

és bár ezt akkor még nem tudtam, amikor beneveztem a versenyre, ez az kemény edzésterv jelenleg a legjobb barátom abban, hogy a korábban említett bennem véghez ment változásokat valóban be is tudjam vezetni a budapesti hétköznapjaimba (aka az Igazi Életembe) és ne csússzak véletlenül vissza a régi, nem kivánatos szokásaimba, úgyis mint túlzott alkoholizálás, random zabálás és össze-vissza alvás, amitől nem csak fáradt és nyűgös voltam, de még ráadásul minden olyan céltalannak és kilátástalannak is tűnt. mert hogy úgy tűnik, eljutottam odáig, hogy ha választanom kell egy kellemes hangulatú edzés és még egy óra fröccsözgetés között, akkor a futást választom. kivéve persze, ha vis major van és ágyban fekve sushit kell zabálni egész nap, mert hát ugye néha olyan is kell.

2 thoughts on “5 x 4

  1. na ezt sose tudnám megcsinálni 😀 én is ilyen vagyok, hogy sokat iszom és az ágyban fetrengek, legutóbb guggolós dolgot találtam ki magamnak, amit igyekszem bővíteni. de a futás… 😀 na azt sose 😀

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s