költözés

tegnap végül sikerült beköltöznöm aktuális szobámba, bár ez sem ment teljesen egyszerűen. délután 3-kor rám törte az ajtót a takarítónő (akinek még mindig nem tudom a nevét), aki örömébe a nyakamba borult, majd sűrűn bocsánatot kért, hogy ha tudta volna, hogy nekem kell az a szoba, akkor már tegnap kitakarította volna. ezután kedvesen megdorgált, amiért szétterültem mind a három ágyra az ideiglenes szobámban (bevallom, ezt én sem értem, hogy csináltam) és megnyugtatott, hogy tök jó nagy szobát kapok most, ne aggódjak.

némi pakolászás után átcsoszogtam minden szarommal pizsamanadrágban a folyosó másik felére és elfoglaltam a szobát. kicsit szemügyre vettem az újonnan kialakított konyha/mosógép szekciót, majd meghallgattam a takarítónő (aki egyébként Fülöp-szigeteki, mint itt a legtöbb takarítónő),panaszait arról, hogy az egyik állandó vendég indiai és bazi büdöset szokott főzni, szóval majd vele kell megküzdenem a konyháért. konstatáltuk továbbá, hogy a mosógép nem szárít, így jöhet megint a vállfára akasztásos szárítási módszer a szobában, vagy esetleg csoszogjak le a 13. emeletre a szárítógéphez, de ott általában ágyneműt szoktak szárítani (úgy látszik, most sem úszom meg, hogy kezemben alsóneműmmel flangáljak az egyik hátsó liftben).

ezt követően a takarítónő megnyugtatott, hogy mindjárt oda adja nekem a szoba kulcsát, csak előbb kitakarít.

mondanom se kell, a takarítónőt soha többet nem láttam ezek után, így este 7 felé kezdtem el Mr. Yinget hivogatni, hogy esetleg hozzon már egy kulcsot, mert kezdek éhes lenni. Mr. Y misztikus háttérzajokból beszlve tudatta velem, hogy hamarosan érkezik és úgy fél 9 felé be is andalgott.

a szoba egyébként kellemes és tágas, egyetlen hátulütője, hogy a zuhanyrózsa valamiért eltűnt, ezért voltaképpen egy slaggal kell zuhanyozni (meleg víz viszont van doszt), de olyan luxus felszereléseim vannak, mint asztal, tükör, szék, sőt! fotel! (a wifi problémától most tekintsünk el).

 

bónusz információ, amivel nem tudok mit kezdeni: kicsit később este, miközben enni igyekeztem, szembe jött Mrs. Ying sírva, férje által támogatva. ezzel együtt ő is nagyon megörült nekem, majd síva vonult tovább a liftek felé.

 

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s