a fényképészet és a szexbolt találkozása

az egész úgy indult, hogy bátyám megkért, menjek el a SIM CITY nevű fényképészetre szakosodott, agyonzsúfolt, labirintusszerű plázába és vegyek neki kettő darab filtert. engem ilyen helyre küldeni nagyjából annyira jó ötlet, mint Gombóc Artúrt csokoládéboltba, inkább nem is részletezem hogyan, de lényeg a lényeg, hogy egy rendkívül szuper, alig használt fényképezőgéppel távoztam.

két nap használat után arra jutottam, hogy a gép csodálatos és ez egy gyönyörű barátság kezdete közöttünk, de a szíja túl széles, ezért nosza, visszamentem a lelőhelyre, hogy az egyik szakosodott boltban vegyek hozzá egy új szíjat. az egyik kirakatban találtam is szimpatikus dolgokat, ezért bementem.

bent meglepetésemre egy idős kínai néni fogadott, aki egyáltalán nem illett a környezetbe, az eladók itt általában vagy szakértő bácsik, vagy divatos frizurájú ifjak, mindenkinél van két telefon és 50 méterről beazonosít bármilyen fényképezőgépet. ehhez képest a néni úgy nézett ki, mint valakinek a nagymamája, aki beült a kasszába, míg a rendes eladó kiugrott a boltba vacsoráért. kicsit bizonytalanul kezdtem el magyarázni a problémámat angolul, mire a néni együttérzően bólogatott kínaiul, de meglepő módon a megfelelő termékeket kezdte el nekem mutogatni. nem voltam teljesen meggyőzve ugyan, de azért mindent megnéztem és látványosan megfogdostam, ezzel is jelezve leendő alkudozási szándékomat. épp amikor belelendültünk volna, klasszikus csengetést hallottam, mint amikor valakinek a lakásába akarunk bejutni.

a néni hirtelen felpattant, kezében az egyik portékával elkezdett hadonászni és magyarázni valamit, amit már végképp nem értettem, és kitessékelt a boltból, majd ő is utánam jött és bezárta az ajtót. a szomszédos szexshop ajtajáról leakasztotta a “rögtön jövök” táblát és átakasztotta a saját boltjára. ezután tovább magyarázott valamit, majd bement a szexshopba, kezében az általam kiszemelt szíjjal.

én itt megtorpantam, nem tudtam, kövessem-e, gondoltam biztos azért ment be, hogy megkérje a másik eladót, hogy tolmácsoljon neki, volt már ilyenre példa. némi várakozás után azonban hallottam, hogy bent csak a néni van és egy angolul beszélő vevő, aki kezében egy dobozzal egyre lassabban és tagoltabban magyarázza, hogy nincs-hozzá-töltőkábel.

ekkor döbbentem rá, hogy a néni mindkét bolt eladója egyszerre és a csengetés azt jelzi, ha vevő érkezett oda, ahol ő épp nincs. hiába, leleményesség, az van itt dögivel.

 

(a szíjat végül nem ott vettem meg, de ez tulajdonképpen lényegtelen).

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s