mosolydíj

nahát, kaptam egy szórakoztató blogoknak szóló díjat hosszutól.

 

bloglánc lévén íme a teendők: megköszönni, kirakni, magamról három dolgot elárulni, 4 bloggernek továbbadni.

szóval nagyon szépen köszönöm, ez az egyik legkedvesebb elismerés, amit kaptam, mert mi a frásznak ír az ember blogot, ha nem azért, hogy valaki más a kávéja mellett kicsit viduljon (hogy a kávéja mellett egy kicsit elgondolkodjon)? szóval jól esik, na, és persze világbéke.

a három dologgal szokás szerint bajban vagyok, mert abban a röpke 7 évben vagy mennyiben, amióta blogot írok (hm, megnéztem, január 15-én kezdtem el a nyolcadik évet, és előtte még lehúztam két évet a tv2 blognál, heh), azt hiszem, hogy már _tényleg_ mindent elmondtam magamról, amit csak tudok, szóval tényleg csak random baromságok jutnak eszembe, bocsássátok meg.

1. rettegek a romlott élelmiszerektől. ha valami kicsit is gyanús, vagy valaki más kezébe nyomom, hogy kóstolja meg, vagy ha nincs ott senki, akkor kidobom az egészet (mostanában azért igyekszem erőt venni magamon és megkóstolni saját magam). egy időben a nyers paradicsomtól is rettegtem, ebből egész jól kinőttem, salátában már tudom fogyasztani, ha elég kicsire van vágva. ugyanígy undorodom a nyers tojástól (de nagyon), ami csak azért szívás, mert imádok sütni, a sütikbe pedig általában kell tojás (egyet beletörök  a tálba, undorodva kidobom a héját, látványosan kezet mosok, majd jöhet a következő, undor, kézmosás, stb).

2. nem szeretem a csokoládét. mindig nagyon hülyén néznek rám, de igen, létezik ilyen ember. ha édességet akartok adni nekem ajándékba, ajánlom a marcipánt, vagy bármit, ami kávés. vagy a mignont. a mignonnál nincs jobb dolog, pedig általában mindenki utálja, nekem az a lelkisegély süteményem, drámaibb helyzetekben átmegyek szüleimhez egy tálca mignonnal és módszeresen betolom, és / vagy iszom pár kupica gint.

3. nagyon próbálok valami teljesen másról írni most hirtelen, mint kajáról… szeretem a filmeket. megszállottan szeretem őket, egyik nagy álmom, hogy egyszer egy moziban dolgozzak (akár jegyszdőként), vagy ha nyerek a lottón, akkor legyen egy mozim (egy olyasmi, mint az Odeon, kávézóval, meg mindennel). olyannyira szeretem a filmeket, hogy bizonyára eléggé meg is határozzák a személyiségemet, mert a pszichológusom a második találkozáskor kérdezte meg, hogy “én ilyen filmes ember” vagyok-e, egy sármos fiatalember az Instantban pedig 20 perc üvöltve beszélgetés után.

3+1. kezdek ebbe belejönni, még azt is elárulom, hogy imádom a házakat és a lakásokat (nem véletlenül “írom” ám a couchette-et), ha egy kaput nyitva találok, mindig bemegyek és körbenézek a lépcsőházban (ahonnan többnyire nem szoktak kirúgni, de néha igen). szeretek lakásalaprajzokat nézegetni, és kitalálni, hogy leválasztás előtt hogyan nézhetett ki. nagy kedvencem a Bauhaus, (azért jutott eszembe a moziról, mert a budapesti mozik közül sok ebben a stílusban épült, csak a legtöbb már megszünt azóta), én is egy ilyen házban lakom, majd erről is írok egyszer.

 

na és akkor íme, kinek küldöm tovább:

Bolygóláng egyértelmű választás, amikor még nem tudtam, hogy valójában IRL ismerem, már akkor is visítoztam a röhögéstől minden bejegyzésén, még akkor is, ha vérhányásról van benne épp szó.

Passaggia is kiérdemelte nálam a díjat, mert bár a témái gyakran nem, a megfogalmazása kifejezetten mulattató szokott lenni, ami szememben nagyon dicséretes adottság (ha az ember jó humorral tud az élet szörnyűségeiről beszélni).

a harmadik és utolsó jelölt pedig Dreamdancer, akiről épp az imént áradoztam, tömör bejegyzései nálam függősséget okoztak.

 

(és ennek kapcsán már megint rádöbbentem, hogy nem igazán olvasok blogokat, ejnye no, a linklistám fele saját magam vagyok…)

5 thoughts on “mosolydíj

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s