egy semmittevős pár nap

azt kell, hogy mondjam, hogy elég kellemes csütörtök-vasárnap hosszú hétvégém volt.

csütörtökön a Kártyással egyre sűrűbbre szőttük az összeesküvés elméletet, ami alapján világuralomra törünk majd, és megkoronázandó az egészet, elmentünk moziba megnézni a 300 második részét. a filmről talán mindent elárul az, hogy csak azért bírtunk róla fél órát összefüggően társalogni, mert nem értettünk egyet, hogy Eva Greennek van-e melle, vagy sem (be kell látnom, tényleg van). ezt követően a Mátra borozóba voltam hivatalos könnyed csajos összeröffenésre. 95 forintos fröccsöket szürcsölve hamarosan vidám tyúkóllá alakítottuk a kötött mellényes bácsikkal populált szocreál kocsmát. a bácsikkal egyébként néha interakcióba is keveredtünk, pl. adtak nekünk WC-papírt, segítettek bedugni a telefonomat a konnektorba és lerakni a lambéria tetejére 2 méter magasan, illetve kedvesen elmagyarázták, hogy nem jó távolságról próbálunk portrét készíteni egymásról, mert a fókuszpont (vagy gyújtáspont?) így nem megfelelő. a bor az árát meghazudtolóan elviselhető volt, ahogy a szintén olcsó debreceni kolbász sem zavarta meg köreimet, bár elképzelhető, hogy a kettő csak szimbiózisban ilyen ártatlan. itthon azért egy egész guriga budipapírt beleejtettem a WC-be, biztos, ami biztos. (és a kulcsomat is kétszer leejtettem az ajtó előtt, de csak mert be sem rúgtam).

péntek este metálkoncert volt terítéken, méghozzá a rég nem látott Phage-dzsel, akivel előtte a Dürer Kertbe ültünk be, ahol viharos tempóban megpróbáltuk ledarálni egymásnak azt a röpke 3 évet, ami eltelt azóta, amióta legutoljára együtt fröccsöztünk. a nagyobb támpontokkal ugyan tisztában voltunk, de egy óra és fél liter bor elteltével mégis csak addig jutottunk, hogy kedélyesen vihorászva estünk keltünk a Városligetben és végül Google Maps segítségével azonosítottuk be a PeCsát, ami csak azért egy icipicit ciki, mert egyetemista éveimet pont ugyanezen az 1 négyzetkilométeren töltöttem el, csak akkor még angol szaknak hívták a kocsmát (de már akkor is a Ligetet jártam alkoholos befolyás alatt). a koncert során újból bebizonyosodott, hogy lelkes kísérővel az ember dinamikusabban vasvillázik és szinte észrevétlenül sikitozza magát rekedtre, bár a derekam azért így is tiltakozott.

szombaton az időjárási viszonyoknak köszönhetően némi megszakítással este 8ig aludtam (és nem volt miatta bűntudatom!), majd muchachával beültünk a Szokásos Helyre, ahol valahogy elfogyott egy csomó rosé vice, kilakozódott a körmön kékre (bár azokban a fényviszonyokban azt hittem, hogy zöldre), legugliztuk Eva Green mellét (mert nem csak nekem hihetetlen, hogy van neki ilyenje), szerelmet vallott a pincér és végül ránk zárt a kocsma. némi tötyörészés után egy féltucat franciával a Szóda táncparkettén találtuk magunkat, ahol addig táncoltunk, míg oda nem hánytak mellénk, pontosabban ezután még vártunk két számot hátha az jó lesz, majd reggel 6-kor a hazamenetel mellett döntöttünk. a villamosmegállóban még megdicsértük egymást, hogy milyen profin menedzseltük az estét, mert nem ittunk felest és nem is vittük túlzásba a dolgot.

4 órával később, amikor kidobott az ágy (miért??) már annyira nem éreztem profinak magamat, de valahogy mégis csak egy kávézóban találtam magam a Színésznővel és a Vöröskével (aki egyébként egyike volt a féltucat franciának a táncparketten pár órával korábban). miközben próbáltuk összesakkozni az előző este rejtélyeit (te mikor mentél haza? de hisz elbúcsúztam! tőlem aztán nem. akkor kitől búcsúztam el?), ittunk két kávét és ettünk némi rizstészta alapú ezt meg azt. ettől az állapotom odáig javult, hogy este 7-kor boldogan ültem le egy irreálisan nagy doboz sushival röpke 3 óra Sherlock elé és továbbra sem éreztem lelkiismeret-furdalást. (és addigra a fejfájásom is elviselhető mértékűre csökkent).

szóval a hétvége jó volt és mint mindig, valójában sokkal többről szólt, mint pár pohárka borról és némi zenéről.

(a lelkiismeret-furdalás hiányát egyébként 3 óra kínos ébrenléttel kompenzáltam az éjszaka közepén, bátran állíthatom, hogy elég sok dolgot volt időm átgondolni…)

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s