oltás

sosem szerettem az oltásokat, ami valószínűleg onnan ered, hogy gyerekkoromban egyszer valamelyiktől olyan szinten belázasodtam, hogy azt hallucináltam, fekete árnyak állnak az ágyam mellett és társalognak velem.

miután 3 évig járkáltam kínába és kétesebbnél kétesebb helyeken ettem (emlékezzünk csak vissza a takonytésztára, a patkányos menzára, vagy amikor kollégáim madárinfluenza járvány közepén az iroda közepén bontották a csirkét lavorban az esti vacsorához) és ittam a csapvízet (!!) (igaz, eredetileg nem szándékosan, aztán miután rájöttem, hogy mi is folyik itt a csapból, addigra kiderült, hogy semmi bajom tőle) családi nyomásra elcsoszogtam az oltóközpontba, ezen ne múljon szüleim lelkibékéje.

előrelátóan a tífusz oltást nem most kértem, mert arról több helyről hallottam, hogy förtelmes mellékhatásai vannak és a munkaterhelésembe most nem fér bele 2-3 nap kiütődés. milyen jól tettem, hazaérésem után pár órával így is gombnyomásra rosszul lettem, annyi erőm maradt, hogy az ágyig elkusszak. remegtem, izzadtam, lázas lettem, minden izületem fájt. olyannyira elanyátlanodtam, hogy anyukám átjött némi keksszel és kedvesen hajnalig tv-t nézett velem, miközben én időnként nyögtem egyet.

mára már jobban vagyok, de még mindig úgy érzem magam, mint akit megtapostak a lovak. éjszaka másfél óránként felébredtem és sötét alakok ugyan nem voltak, de roppant fárasztó és izzasztó álmok gyötörtek egész éjszaka.

már alig várom, mi lesz a tífuszoltás után.

5 thoughts on “oltás

    • Én is ezt kérdezgettem anyukámtól, hogy ugye ennél sokkal rosszabb az agyhártyagulladás, mert különben nem érte meg az egész. Megnyugtatóan megkínált keksszel, hogy az soookkal rosszabb 🙂

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s