2015-ös prioritások

mint talán már említettem, nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, inkább általános prioritásokat nevezek ki. 2014-re a “több olvasás, több utazás” volt a mottó, azt hiszem, az utazás részére nem lehet panaszom, a több olvasást azonban még gyakorolnom kell.

így hát nem meglepő, hogy ezt a célt átemeltem az idei listára is, de erről majd talán egy másik posztban.

a másik cél már sokkal izgalmasabb, mivel a kissé nehezen megfogható “több egyensúlyt” szlogent választottam. bizonyára nekem is lassan benő a fejem lágya, mert míg régen büszke voltam rá, hogy én aztán teljes átéléssel csinálok valamit, mostanra annyira nem tudok gratulálni magamnak, amikor épp ezredszerre borul fel a napirendem, bioritmusom, életkedvem, bankszámlám, anyagcserém, mifeném. úgy gondolom, az elmúlt 10 év bőven elég gyakorlási lehetőséget adott arra, hogy kimaxoljam az éjszakázás, a non-stop partyzás, a munkamánia, az inszomnia, az anyagi csőd és az egyéb monomániák által nyújtott lehetőségeket. nem egy konkrét napirendet vagy edzéstervet akarok követni, nem tűztem ki leadandó kilókban, elolvasandó oldalakban, megkeresendő összegben megszabott célt, egyszerűen csak azt szeretném, hogy ne egyik végletből a másikba billenjen az életem és lehetőleg minden napra, de legalábbis minden hétre jusson egy kevés mindenből. és igen, ez szervesen kapcsolódik a több olvasáshoz is, mert szeretném, ha valahogyan vissza tudnám építeni az olvasást a hétköznapjaimba, nem pedig kampányszerűen elolvasnék egy hét alatt ezer oldalt, aztán hónapokig egy betűt sem.

elég bizakodó vagyok, mert meddig minden ilyen éves célomat elég jól sikerült teljesíteni (az is igaz, hogy hajlamos vagyok a folyamatokat értékelni és nem a konkrét tényeket, így ha pozitív a tendencia, már nyert ügyem van), illetve az már félsiker, hogy meg tudtam fogalmazni, hogy mit szeretnék.

2 thoughts on “2015-ös prioritások

  1. Üdv 2015ben! 🙂 Nekem asti gép/telefon kikapcs/elrak, és (almost) minden este olvasás, ami általában 30 perc és 1+ óra között. Mindig úgy várom! Napközben nem megy 🙂

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s