előkészületek

miután tegnap este felraktam szüleimet a reptéri vonatra, némiképp hülye lelkiállapotban (és atomfáradtan) hazacsoszogtam és este f10kor lefeküdtem. igaz, csak hajnali 1-kor aludtam végül csak el, de ma meglehetősen fitten ébredtem, hogy előkészítsem a holnap kezdődő két hetes utat.

mint már említettem, az út alatt valamennyit dolgoznom is kell, így az előkészületek egy része különböző fájlok másolgatásából áll, illetve lehetséges kompatibilitási gondok kiszűréséből. e mellett erősen fontolgatom még egy külső billentyűzet vásárlását a tablethez.

ami magát a célországokat illeti, a reggeli teám mellett tudatosítanom kellett magamban, hogy ezúttal nem holmi technológiailag fejlett gigalopoliszba megyek, mint Szingapúr és Japán, hanem fejlődő országokba, így a háromféle bankkártya és a töltőkábelek helyett inkább zselámpában, széntablettában és szúnyogírtóban kell gondolkodnom. ezzel egyébként nincs különösen baj, elvégre fejlődő országokban nőttem fel ésTyúkszarfalva sem volt éppen a Ritz, csak némi agyi ráhangolódást igényel.

szintén errevaló tekintettel szokásomtól eltérően úgy döntöttem, kinyomtatok mindenféle repülőjegyet és vízumpapírt, mert HKban ugyan teljesen elfogadott a telefon lóbálása ilyenkor, ezt talán nem várhatom el Burma külsőn (arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha áramszünet miatt a telefonom napok óta le van merülve?). a kinyomtatott dokumentumok között szerepel egyébként a Bárbolá által lefoglalt szállás névjegyének továbbított fotója, amin szerepel a cím és egy mini térkép, elvileg ezt kell majd lobogtatnom a taxisofőrnek, persze csak miután lealkudtam az árat a hatóságilag megszabott 7 USA dollárra. (a névjegy lobogtatás egyébként számomra nem ismeretlen fogalom, Kínában és HKban is hasonlóan jár el az ember). Bárbolá kedvesen azt is leírta fonetikus, hogy milyen kulcsszavakkal inspiráljam a taxisofőrt a helyes cím megtalálására, illetve mikor javasoljam neki a szállás telefonos kontaktálását.

akinek van valamilyen frappáns tanácsa, hogy mit ne felejtsek itthon, van 12 órája, hogy megossza velem 🙂

3 thoughts on “előkészületek

 1. Mondjuk pénzt. Ha jól emlékszem Burma az egyetlen ország, ahol a reptéren váltják a legjobb árfolyamon a dollárt. De csak a tökéletes, új, példányokat. Kjatra – ejtsd csat.
  Útlevél. Papírok kinyomtatva.
  Kényelmes cipőt.
  A meleg ruháról inkább nem nyilatkoznék Japán után.
  Nagyjából ennyi.
  Hajrá. (Mivel többször elmondtam, hogy Bagant és az Inle-tavat ki ne hagyd. ezt most mellőzném:)

  • Szmissz draga, mar Bangkokban vagyok, szoval rosebb se tudja, hogy mit pakoltam be ma reggel erosen alkoholgozok kozepette 10 perc alatt. de penzem es utlevelem van, a tobbi meg bizonyara potolhato, foleg helyi kontakttal.

   • Akkor van mindened..:) Majd írok ha hazajöttem Párizsból (most hétvége, TGV-mutogatás a 15 évesnek, aki egy fejjel nagyobb nálam).

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s