a tél első napja

szombaton BB, a hőn imádott és nagyon tisztelt orvos barátom kedélyesen a frászt hozta rám azzal, hogy rendkívül tudományosan és naturalisztikusan elmagyarázta nekem, hogy a fogtályog, ami ugye nekem nemrég volt, úgy egyébként hogyan tud relatíve gyorsan életmentő mellkasi műtéthez vezetni, amivel ugyan egy icipicit megnyugtatott, hogy nem, ezúttal nem primadonnáskodtam és szimuláltam (saját magam előtt? az embernek fura berögződései maradnak meg gyerekkorából), tényleg kurva szarul voltam (most már tudományosan is alá tudom támasztani, miért), de mint említettem, alaposan rám is hozta a frászt, hogy én szegény, szerencsétlen, itt fogok elpatkolni egy idióta fogfájás miatt a világ túloldalán, mindenkitől távolt, farkaskutyám által felfalva, és hát milyen kár lesz értem.

ennek hatására most enyhe hipochonderségben szenvedek, mert miután BB háromszor megkérdezte, hogy ugye már jól vagyok, és én háromszor azt feleltem határozottan, hogy igen, hirtelen gyanú tör rám a legváratlanabb pillanatokban, hogy mi van, ha tulajdonképpen mégsem vagyok jól és ni, ez a gyanús nyilalás itt talán valami tünet? és ez az enyhe lihegés a hatodikra fellépcsőzve, ez vajon normális? és miért izzadok én karácsony előestéjén? miért érzem úgy, hogy mellkasomat ismeretlen erő nyomja össze, a levegő pedig sűrű és valahogyan nehezen áramlik légutaimba? izzadás! már megint izzadás és noch da zu még a hajam is gyanúsan begöndörödött, ez biztosan nagyon súlyos eset.

miközben már épp temettem magamat mindenféle villám lefolyású misztikus isten nyilák áldozataként, teljesen véletlenül megnéztem az időjárásjelentést, ami kedvesen informált, hogy egyébként 24 fok van és 92% páratartalom.

 

3 thoughts on “a tél első napja

  1. én nem intézném el azt a hajgöndörödést ilyen simán, hogy csak a páratartalom miatt van… mert mi van, ha mégsem és a tályog helye okozza alamuszi módon? hm? 😀
    Happy Xmas 2U Susanna 🙂

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s