2016 első napja

miután a szilveszter végül minden előzettes szenvedés (este 8-kor riadtam sziesztámból és azon tanakodtam, mi lenne, ha egyszerűen átaludnám az egész kötelező bulajt) ellenére egész kellemesen sikerült, január elsején arra az üdítő felismerésre ébredtem, hogy a lakótársaim, akiket hajnali fél 4-kor egy latino club bejárata előtt hagytam, amikor leküzdhetetlen álmosság tört rám, valahol máshol tölthették az éjszakát, mert az egész albérlet üresen kongott. szó se róla, kimondottan kedvelem a lakótársaimat (különben nem velük töltöttem volna a szilvesztert), de a másnapos lakásban kóválygáshoz az embernek igazán nincs szüksége közönségre. szerencsére a helyzet nem volt túl drámai (sikerült megúszni a töményeket), az időjárás azonban sokkolóan gyönyörű volt, majdnem 25 fok és ragyogó napsütés.

szóval kis szöszölés után felkerekedtem, és első körben a Kwun Tong sétányon kötöttem ki, ahol még nem jártam. vizualizáljatok egy rehabilitált ipari zóna közepén lévő tök modern tengerparti sétányt, pofás rozsdás acél- és faszerkezetekkel, sok sok fűvel, vidáman rohangáló gyerekekkel, könyvet olvasó emberekkel, szelfiző lányokkal. mindezt egy forgalmas felüljáró alatt, a régi reptér vízre épített kifutópályájától legfeljebb 500 méterre (sokat hallottam a régi reptérről, most, hogy láttam, miről van szó, szinte biztos vagyok benne, hogy szerelmem HK iránt nem jöhetett volna létre, ha még ez a reptér lenne üzemben, mert az első leszállás után debilitáló fóbia alakult volna ki bennem). az elképzelést segítő képek alant.

  

   
valójában egyébként nem ez volt az újévi sétám célja, ide csak azért ugrottam be, mert véletlenül olvastam róla egy cikket induláskor, és gondoltam, némi spontaneitás sosem árt. a cél a Chi Lin Nunnery és a hozzátartozó Nan Lian Garden volt, ami egy buddhista kolostor és egy nagyon kellemes zenkert, mindez a felhőkarcolók árnyékában. ez a hely mindig is különleges volt számomra, sokáig nem is tudtam a létezéséről, aztán 2012 márciusán valahogy bekavarodtam oda. a lelkivilágom addigra negyedik hónapja folyamatos felfordulásban volt (ugye épp váltam) és bár két hét Hawaii a Kártyással és három hét Tyúkszarfalva az őrült főnökömmel meglehetősen terapeutikusan hatott rám, azért nem voltam életem legjobb formájában, amikor beléptem először a Nan Liang Gardenbe.

korábban nem jártam még zenkertben, nem tudtam, hogy pont az a lényege ezeknek a kerteknek, hogy művészi szintre emelik a természet által sugározható nyugalmat. ezért első látogatásomkor szabályosan azt se tudtam, mi történik velem, ahogy a kertben sétálgatva fura tudatmódosulás tört rám. szépen lassan megnyugodtam és a hónapok óta csomóba szorult testem ellazult, és mire körbejártam az egész kertet a haladási iránynak megfelelően és megcsodáltam az összes bonsait, tudtam, a lehető legnagyob bizonyossággal tudtam, hogy nem lesz baj (előtte se voltam azért kétségbeesve, de jó érzés volt hirtelen teljesen biztosan tudni).

azóta gyakran elzarándokolok ebbe a kertbe, de szeptember óta nem jártam még ott. ugyan a sétám elején kicsit sokan voltak, a végére egyrészt eltűntek az emberek, másrészt kisebb eufórikus hullám söpört végig rajtam, így különösebben nem izgatott, hogy körülöttem ki mit gondol. bónuszként most először láttam a kertet napnyugta után.

   
 végül, bár semmi kedvem nem volt lencsét enni, elmetróztam magam a kedvenc indiai éttermembe, ahol kötelességtudóan rendeltem egy adag lencselevest, de nem bírtam megállni, kértem egy chicken kormát is, mivel eredetileg arra fájt a fogam. a több vödörnyi kajával felfegyverkezve este 8-kor befeküdtem az ágyba és középszerű filmeket bámulva módszeresen halálra ettem magam. ennél több nem is kell.

2 thoughts on “2016 első napja

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s