India – összegzés

kicsit megkésve ugyan, de sikerült befejeznem az Indiai beszámolókat (itt most szabadkozni akartam, hogy úgy érzem, nem írtam túl sokat erről az útról, erről visszascrollolva látom, hogy azért mégis sikerült), már csak az összegzés hiányzik.

ahogy azt az út előtt írtam, India nekem sose volt lángoló szerelem. ezen ez a 10 napos út sem változtatott, és bár határozottan élveztem bizonyos dolgokat, azt hiszem, a közeljövőben nem fogok visszatérni ide, mert néha fullasztó volt a légkör, nem mindig éreztem magam biztonságban nőként, sokkolt a szembetűnő szegénység (és itt nem a koldusokról van szó, akik gyakran jól szervezet hálózatoknak dolgoznak, hanem a korábban már említett járda közepén alvó nincstelen emberekről, az út szélén pár rúpiáért kibérelhető vaságyakról, amin az ember alhat pár órát, a teljesen meztelenül sétáló emberekről).

élveztem viszont a színkavalkádot, az abszurditást, a minden városban felbukkanó más állatot (a teheneken kívül volt vadmalac, mókus, kóbor kutya, gekkó, páva, majom), a szagokat (mazochista vagyok, de nekem a szemétkupacok bűze jó emlékeket ídéz), a palotákat, a régi gyarmati épületeket.

örültem, hogy apukámmal együtt zötykölődtünk a jeep-ben, ami végül elvezetett minket egy élő tigrishez tőlünk pár méterre, hogy hangosan vihorásztunk, amikor egy elefánt tetején ültünk és hogy esténként leültünk sörözni és végre volt türelmem végighallgatni az ijesztő lexikális tudásának egy szegletét.

jó volt, amikor bementünk egy kicsit a káoszba és a bazárban sétáltunk, alkudoztunk és tuk-tukoztunk és értékeltem, hogy az egyik idegenvezetőnk megpróbálta elmagyarázni nekünk a hindu vallás alapjait, amiben ugyan gyorsan elveszítettük a fonalat, de felettébb érdekes volt.

1 thought on “India – összegzés

  1. igen a nyomorhoz nem lehet hozzaszokni de visszagondolva a 8 evvel ezelotti allapothoz kepest sokkal jobb volt most a helyzet ami az utcan lathato szegenyek es koldusok szamat es allapotat illeti…

Mondd!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s